Хмельницька прокуратура збільшила розмір орендної плати місцевому підприємцю

оренда
Фото: uacouncil.org

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету.

Як інформує прес-служба облпрокуратури, ще в 2009 році в оренду для будівництва автомийки та станції технічного обслуговування автомобілів підприємцю було надано 1,5 тис. кв. м землі в обласному центрі.

Упродовж дії укладеного договору розмір орендної плати змінювався та станом на 2018 рік складає 28 тис. грн. у рік.

Оскільки вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла до 900 тис. гривень – орендна плата підлягає збільшенню.

У зв’язку з цим міською радою підприємцю запропоновано внести зміни до вказаного договору. А також привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства. Однак, суб’єктом господарювання пропозиції орендодавця залишено без відповідного реагування.

«Вказане стало підставою для захисту органами прокуратури інтересів держави у судовому порядку», – повідомив перший заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Павло Маслюк.

В ході розгляду справи господарським судом Хмельницької області вказане порушення усунуто відповідачем шляхом укладення із міською радою додаткової угоди.

Таким чином розмір орендної плати за використання землі збільшено майже до 70 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Хмельницька прокуратура вдвічі збільшила розмір орендної плати за використання землі. Встановлено, що на підставі рішення Хмельницької міської ради у 2013 році одному із приватних підприємств в оренду для будівництва адміністративно-побутових приміщень надано 8 тис. кв. м землі з обласному центрі. Вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла до 5,7 млн. грн. Проте, орендна плата за її використання тривалий час лишалась незмінною та складає  91 тис. грн

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне