Хмельницькі аудитори виявили порушення у діяльності кам’янецького підприємства із концерну “Укроборонпром”

Хмельницькі аудитори вявили порушення в діяльності кам'янецького підприємства із концерну "Укроборонпром"
Фото: ztm.ua

Аудит діяльності ДП  “Науково-технічний комплекс “Завод точної механіки” Державного концерну «Укроборонпром» встанови порушення законодавства. За інформацією прес-служби Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області, було виявлено також і наслідки неефективних управлінських рішень.

Державний фінансовий аудит діяльності державного підприємства  “НТК “Завод точної механіки”, яке має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, провели за  період з 01.04.2017 року по 31.08.2018 року.

За  результатами аналізу надано незадовільну оцінку ефективності управління підприємством за півроку. Зокрема, негативно вплинули факти неефективних управлінських дій та рішень попереднього керівництва підприємства. Це призвело до упущених вигод на загальну суму понад  9,1 млн гривень та непродуктивних витрат  на суму понад 9,3 млн гривень.

Підприємство ризикує втратити свої фінансові активи на загальну суму понад 3,1 млн гривень. До такої ситуації призвело рішення розмістити обігові кошти в банку з нестійким фінансовим станом АТ «Банк «Фінанси та кредит». Наразі щодо фінустанови ропочато процедуру ліквідації.

Крім того керівництво вирішило виготовляти продукцію без попереднього замовлення на суму 18,5 млн грн. Таке рішення призвело до відволікання обігових коштів підприємства та погіршення його фінансового стану.  Підприємство також спромоглось наростити податкові борги. Сума лише штрафних санкцій перевищила 6,8 млн гривень. Додаткові витрати підприємство допустило внаслідок браку у виробництві на 1,2 млн гривень.

Зазначене стало  причиною  виникнення заборгованості перед працівниками підприємства із заробітної плати  в сумі понад 3,6 млн гривень. Вказані факти свідчать про недоліки в організації внутрішнього контролю на підприємстві. У ході проведення аудиту було ініційовано проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності підприємства.

За наслідками проведеного аудиту надано ряд пропозицій (рекомендацій) керівництву щодо покращення фінансового стану підприємства, а також за наслідками проведеної ревізії надано вимоги щодо усунення порушень.

Матеріали проведеного аудиту та ревізії передано органу управління підприємства (ДК «Укроборонпром») та до відповідних правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне