Хмельницький суд: надано дозвіл на видворення двох громадян Грузії

Фото: КДКА Чернігівської області

Рішеннями Хмельницького міськрайонного суду надано дозвіл на затримання та поміщення на строк до 6 місяців двох громадян Грузії для їх ідентифікації з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні та в подальшому їх видворення з території України.

Так, судом було встановлено, що обидва чоловіки перебувають на території України незаконно. Один з них взагалі без будь-яких документів, у іншого термін дії паспортного документу закінчився ще у вересні цього року. Жоден з них не має в Україні постійного місця проживання, родичів, не працюють, не мають засобів до існування. Натомість мають по кілька судимостей за майнові злочини та наразі відбувають покарання в колоніях. Один з чоловіків, за оперативною інформацією, став підтримувати зв’язки із представниками злочинного світу найвищого статусу «злодіями в законі» та його призначено «смотрящим за зоною», в повноваження якого входить вирішення спорів між ув’язненими, приналежність до певних злочинних прошарків та ряд інших.

Один із них звільняється по відбуттю покарання в грудні 2018 року, інший на початку січня 2019 року.

Суд прийшов до висновку, що чоловіки не вживають жодних заходів щодо легалізації свого становища. Вони не мають засобів до існування на території України, схильні до вчинення злочинів. Отже, зважаючи на неодноразові судимості, за таких обставин їх слід видворити за межі України після завершення всіх необхідних процедур. При цьому, обидва відповідачі в судовому засіданні визнавали позови та пояснювали, що дійсно через відсутність документів не зможуть самостійно легально повернутись до своєї країни.

Прес – секретар Алла Плінська

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне