Майданівець Алім Міщук продав свій аграрний бізнес родині Герег

Майданівець Алім Міщук продав свій аграрний бізнес родині Герег
Фото: newskm.net

Відомості про це з’явились у Єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

ТОВ “РОБІМАКС-АГРО” належав подружжю Міщуків з 2004 року. Станом на 2016 рік статутний капітал фірми склав 430 000 грн. Та вже з 1 січня 2019 року беніфіціаними власниками ТОВ “РОБІМАКС-АГРО” стало подружжя Герег – Олександр та Галина. 

При цьому не був змінений статутний капітал. Однак за нашою інформацією, вартість цієї угоди була більша за 1 100 000 доларів США.

Нагадаємо, Гереги володіють мережею будівельних гіпермаркетів “Епіцентр”. Окрім того Олександр Герега є народним депутатом, до революції Гідності був членом “Партії регіонів”. Віднедавна окрім торгівлі подружжя зацікавилось аграрним бізнесом. Вони настільки автивно захопились новим напрямом, що у 2018 році земельний банк їхнього агрохолдингу був 110 тисяч га.

Нагадаємо, у грудні 2015 року проти агрохолдингу Гереги страйкували  аграрії Хмельниччини. Як пише “Незалежний громадський портал” на площу перед облдержадміністрацією вивели 40 одиниць с/г техніки. Цю акцію фермери влаштували після того, як отримали листи від корпорації нардепа, де просили продати права оренди на землю, чи інакше вони будуть пропонувати селянам кращі умови.

Одним з активних учасників цього протистояння був і відомий майданівець, аграрій Алім Міщук. Він у своїх виступах звинувачував Герег у прихованому підкупі селян напередодні майбутніх виборів  та тиску на дрібних фермерів.

“Сьогодні сільське господарство на Хмельниччині нормально розвивається. Не завдяки Герезі розвивається, Герегою тут ще не пахло, і Вами теж. А там де пахло, то “Стіомі-холдинг” де, Іване Васильовичу?! Тому Ви не розказуйте нам сьогодні, як ми повинні хазяйнувати. Ми знаєм як! Ми з корчів витягнули цю аграрну галузь Хмельниччини. І сьогодні ми, ми не на словах, а на ділі працюємо в селі. Ви сказали, що сьогодні стоїть питання не сільськогосподарської зайнятості. Мені просто по вухах різануло. А яке стоїть питання? Ось ці люди створили 1000 робочих місць, а у вас стоїть питання не сільськогосподарської зайнятості. Вам багато чоловік не треба, сьогодні одна людина в штаті. Завтра 100 на всю область буде?” – заявляв Алім Міщук у грудні 2015 року під час круглого столу між фермерами, депутатами, обласною владою та командою управлінців холдингу Герег

Більш категоричним він був під час свого виступу на сесії Хмельницької обласної ради у 2015 році.

“Оце дистабілізація, оце популізм. Люди, які це написали, вони не збираються працювати в сільському господарстві, вони в цьому абсолютні барани, вони в цьому абсолютно не розуміються. Або вони брехуни. Хто з вас сьогодні, сидячі в залі вірить, окрім тої фракції, яка я розумію буде на побігушках, бо я її називаю повії, це політичні громадські повії пана Гереги нізто інакший. Я персонально вас не називаю, я сказав про фракцію. Хто з вас вірить у те, що Герега прийшов спасти Хмельницьку область? Звідки в чоловіка гроші? З “Епіцентрів” прийшли? Герега або на вибори зібрався, він обставить вас, як зайчиків, вже сьогодні. Це підкуп громадян йде наперед, ви розумієте?” – звертався до депутатів Хмельницької обласної ради аграрій Алім Міщук.

Вже у 2016 році на Хмельниччині суди почали визнавати незаконну реєстрацію договорів оренди на підприємства з орбіти нардепа Гереги.

Власне, що змусило аграрія і політика Аліма Міщука продати свій бізнес опоненту, проти якого він так активно виступав останні роки? Маємо надію, що справа була не лише у сумі з шістьма нуликами…

У будь-якому випадку наразі в політика з’явиться ще більше часу для активних виступів, тож віримо, що він і надалі буде активно захищати малих фермерів від великих холдингів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне