Місто під наглядом: у Хмельницькому до кінця року встановлять 200 відеокамер

1
Фото: hm.npu.gov

Планується, що до кінця року за дотриманням порядку у місті спостерігатиме 200 камер. Задля  максимальної ефективності їх планується встановити близько півтисячі. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

На черговій сесії депутати затвердили положення про систему відеоспостереження міста Хмельницького.

— Наразі ми маємо понад сто встановлених відеокамер, які будуть об’єднані в одну систему. Тож доступ до них буде мати міська влада, управління Національної поліції, Національна гвардія, Патрульна поліція та управляння СБУ, — зазначає міський голова Олександр Симчишин.

І що дуже важливо — інформація з них зберігатиметься і оброблятиметься в одному місці. Це значно спрощує доступ працівників поліції до відео і сприятиме швидкому розкриттю різного роду правопорушень.

— Камери працюють в режимі 24Х7. Інформація зберігається близько місяця, — говорить Андрій Свінціцький, інженер з обслуговування системи відеоспостереження «Хмельницькінфоцентр», — це вимога працівників поліції, щоб в разі чого можна було підняти відеозаписи для встановлення обставин того чи іншого правопорушення.

Загалом до кінця 2019 року планується довести кількість камер у місті до 200, а для максимальної ефективності їх має бути близько півтисячі.

Нагадаємо, що саме камери відеоспостереження допомогли поліцейським розкрити ряд резонансних правопорушень в громадських місцях. Зокрема, завдяки відеозаписам вдалося оперативно встановити особу молодика, який пошкодив Меморіал Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО. Підозрілого молодика, який трощить сміттєві баки спочатку побачили на камерах в районі 6-ї школи. Потім він займався тим самим поблизу будівлі місцевого відділення Нацбанку, звідки рушив на майдан, де камери зафіксували, як він ногами бив ліхтарі, що підсвічують пам’ятник «Віра. Надія. Любов». А звідти зловмисник рушив в напрямку пошкодженого меморіалу. Останній раз його зафіксували камери поблизу обласної прокуратури.

ВІДЕО: «Поділля-Центр»

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне