Митрополит Антоній Махота зустрівся із представниками міської влади

голов
Фото: khm.gov

Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній зустрівся із представниками міської влади. Як інформує прес-служба міської ради, під час спілкування присутні обговорили питання надання Томосу. Також поспілкувалися про створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні.

Владика Антоній розповів про важливість цього документу, звернувся до історичних аспектів, поділився враженнями від участі в Об’єднавчому Соборі, який відбувся 15 грудня у Києві. А також розповів присутнім наскільки нелегко було обрати Предстоятеля спільної церкви і як учасники Собору відчували увесь тягар відповідальності, який випав на їх долю.

11

khm.gov

Загалом зустріч відбулася у формі діалогу. Присутніх цікавили механізми переходу парафій до Єдиної Помісної Православної Церкви. Владика Антоній розповів, що процес нелегкий, але історично надзвичайно важливий. Також він наголосив, що силою ніхто не буде діяти. Все буде відбуватися спокійно і без порушення законодавства.

«Отримавши Томос, який є своєрідним паспортом для церкви, ми з’єднаємо душу й тіло нашої держави. Позаяк отримавши в 1991 році незалежність державну, ми не мали незалежності духовної», – наголосив Владика.

3

khm.gov

2

khm.gov

Також Владика Антоній подякував владі міста за співпрацю із Духовною радою міста Хмельницького та закликав активно долучати священнослужителів до міських справ.

На завершення зустрічі заступник міського голови Галина Мельник подякувала Високопреосвященнішому Антонію за цікаву, змістовну розмову та за особисту активну державницьку позицію.

Нагадаємо, що у Волочиському районі релігійна громада УПЦ МП злилася з Київським патріархатом. Дві релігійні громади в селі Бокієвка Волочиського району вирішили об’єднатися в одну та належати до Хмельницької єпархії Православної церкви України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне