На Хмельниччині до ПЦУ перейшов перший монастир Московського патріархату

гол
Фото: з Facebook

Про перехід до помісної церкви повідомила громада селища Сатанів. Їхня релігійна діяльність проходить у древньому Свято-Троїцькому монастирі. Про це на своїй сторінці у Facebook написав митрополит Антоній Махота.

Громада смт. Сатанів-2, Городоцького району, релігійна діяльність якої проходить в стародавньому Свято-Троїцькому монастирю на чолі зі священнослужителем (протоієрей Володимир Наглій) згідно проведених зборів та поданного прохання 15/01/2019 року Божого ввійшла до юридикції Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Вітаємо священика, братів і сестер – Христос посеред нас! – пише митрополит.

Нагадаємо, що у Волочиському районі прихожани двох громад перейшли до ПЦУ. 13 січня християнські громади сіл Писарівка та Кривачинці взяли участь у голосуванні про перехід їх Української православної церкви (Московського патріархату) до Православної Церкви України. Голосування відбулося на користь ПЦУ. Вітаємо парафіян з урочистою подією!

Також у Волочиському районі релігійна громада УПЦ МП злилася з Київським патріархатом. Дві релігійні громади в селі Бокієвка Волочиського району (колишні УПЦ КП «Різдва Божої Матері» та УПЦ МП ікони Божої Матері «Призрі на смирення») вирішили об’єднатися в одну та належати до Хмельницької єпархії Православної церкви України. Про це на своїй сторінці у  Facebook  повідомив  митрополит Антоній Махота. За його словами, священиком вирішили залишити прот. Володимира Биха, багаторічного священика Київського Патріархату.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне