На Хмельниччині підлягає поверненню земля та майно вартістю більше 1 млн. гривень

з
Фото: mezhova.otg.dp.gov

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено факт неправомірного використання нерухомого майна та землі, наданих державою у користування одній з виправних колоній. Про це інформує прес-служба облпрокуратури.

Так, між виправною колонією та приватним підприємством укладено договір підряду. Згідно з ним у користування суб’єкта господарювання перейшла земля площею майже 3 га. А також господарські приміщення загальною вартістю більше 1 млн. грн.

Водночас установлено, що під виглядом вказаної угоди насправді приховано оренду. Тобто майно та земля, які за законом призначені виключно для забезпечення виконання завдань колонії, фактично передані приватному підприємству для ведення підсобного господарства. Як виявилося, на території здійснювалося вирощування тваринницької продукції задля отримання прибутку.

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір підряду недійсним та звільнити об’єкти нерухомості.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, 8 січня 2019 року господарським судом Хмельницької області позов Шепетівської місцевої прокуратури задоволено у повному обсязі.

На даний час рішення суду законної сили не набрало та може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Нагадаємо, що на Хмельниччині повідомлено про підозру чоловікові, який напав на продуктовий магазин та ломбард. Правоохоронці встановили особу розбійника, опрацювавши дані з камер відеоспостереження. Ним виявився 46-річний місцевий житель, який офіційно ніде не працював. Слідчим суддею Нетішинського міського суду 28.12.2018 вказаній особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На даний час досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на завершення досудового розслідування.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне