На Хмельниччині суд стягнув із забудовника чверть мільйона гривень

11
Фото: ye.ua

За інформацією прес-служби облпрокуратури, бюджет територіальної громади поповнено на чверть мільйона гривень. Продовжується активна робота щодо захисту інтересів держави у сфері бюджетних правовідносин.

В межах реалізації представницьких повноважень прокуратурою області виявлено порушення вимог законодавства про регулювання містобудівної діяльності суб’єктами господарювання міста Хмельницького. Відповідно до них замовники будівництва зобов’язуються брати участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Прокуратурою встановлено, що у 2014 році один із забудовників міста при реалізації договору із Хмельницькою міською радою про пайову участь у зв’язку з будівництвом житлових будинків, взяв на себе зобов’язання сплатити до місцевого бюджету 244 тис. грн. на розвиток місцевої соціальної інфраструктури. Водночас договірних зобов’язань не виконав.

Діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про стягнення на користь Хмельницької міської ради збитків. Завданих невиконанням зобов’язання про сплату пайової участі.

На виконання рішення господарського суду Хмельницької області, яким підтримано позицію прокуратури та задоволено позов, забудовником сплачено до бюджету близько чверті мільйона гривень.

Нагадаємо, що у січні на Хмельниччині експортний товарообіг в грошовому еквіваленті сягнув понад 600 мільйонів гривень. Найбільше товарів було експортовано до ОАЕ. При цьому, вартість експортованих товарів склала 150 мільйонів гривень, що становить 24% від загальної вартості експортованих товарів у 2019 році. Збільшення експорту до цієї країни зросло на 384% в порівнянні з 2018 роком. Пріоритетними товарами в експорі стали: яйця столові, соєві боби, кукурудза, борошно, бобові овочі лущені та інше. Наступною за величиною експортних операцій є Польща. Вартість експортованих товарів товарів склала 107 мільйонів гривень, що становить 17 відсотків від загальної вартості експортованих товарів у 2019 році.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне