Поблизу хмельницького аеропорту захоронено 80 тонн хімічних речовин

1
Фото: gazeta ye.ua

Народні депутати від Хмельниччини звернулися до міністра МВС Арсена Авакова і генпрокурора Юрія Луценка. Вони просять вплинути на ситуацію з нелегальним захороненням 80 тонн хімічних речовин поблизу хмельницького аеропорту. Про це повідомляє Незалежний громадський портал. 

Депутатський запит підписали обранці Олександр Герега, Андрій Шинькович і Роман Мацола. Політики констатували, що рік тому описували цю проблему правоохоронним органам, однак нейтралізації хімічних речовин не відбулося.

“У безпосередній близкості до місця захороненнярозташоване обласне комунальне підприємство “Аеропорт-Хмельницький”, яке на даний час актвино розвивається і відновлює свою роботу після тривалої перерви. Тому наявність захоронення може створити перешкоди для отримання дозвільних документів, необхідних для початку функціонування аеропорту”, – вважають нардепи.

Водночас у Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено дві ухвали Хмельницького міськрайонного суду, якими поліції надано доступ до відомостей про працівників, які працювали на ПАТ «Проскурів» за період часу з 1998 рік до 2005 року (штатний розклад, заяви, накази про прийняття на роботу, копії трудових книжок, посадові інструкції, трудові договори, табелі обліку використання робочого часу) та окремих банківських рахунків ПАТ «Проскурів».

За версією слідства, бочки із хімікатами захоронили саме працівники ПАТ «Проскурів».

Нагадаємо, що КП “Аеропорт Хмельницький” підписало першу угоду щодо прийняття малої авіації. За словами директора КП “Аеропорт Хмельницький” Валерія Сороки, вже очистили територію летовища від самосівів та чагарників на площі 54 гектари, тривають ремонтні роботи на контрольно-пропускному пункті. Також завершено тендерні процедури та визначено підприємства, що будуть виконувати ремонт злітно-посадкової смуги та заміну вікон в адмінприміщенні. За вікна візьметься фірма з Кам’янець-Подільського району ТОВ “Еко-Фотуре Плюс”. Загальна вартість робіт становить 589 тис. грн.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне