Поліція Хмельниччини затримала шахрая, який ошукав потерпілого на 1,5 млн. гривень

Фото: hm.npu.gov

Працівники кримінальної поліції ГУНП в Хмельницькій області затримали шахрая, який ошукав 29-річного дніпрянина на півтора мільйони гривень.

Потерпілий познайомився зі зловмисником у Хмельницькому і той, представившись підприємцем, пообіцяв йому продати 100 ящиків цигарок за вигідною ціною. Але, отримавши кошти, продавець зник, так і не надавши обіцяного товару.

Мешканець Дніпра одразу звернувся за допомогою до поліції, і правоохоронці за кілька днів встановили особу шахрая. Ним виявився 28-річний хмельничанин, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності за вимагання.

hm.npu.gov

Під час санкціонованого обшуку у помешканні чоловіка виявили та вилучили грошові кошти, 6 мобільних телефонів, декілька банківських карток з різних банків, стартовий пістолет та підроблене посвідчення працівника служби безпеки України.

Зловмиснику уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство). У якості запобіжного заходу суд обрав йому тримання під вартою.

Санкція зазначеної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі працівники поліції з‘ясовують, скільки ще людей постраждало від рук шахрая, оскільки у нього вилучили зошит із записами щодо ошуканих громадян. З‘ясувалося, що серед потерпілих є навіть діючі працівники правоохоронних органів.

Поліція Хмельниччини просить всіх, хто став жертвою аналогічних злочинів, звертатися на лінію 102 або до чергового ГУНП в Хмельницькій області за номером (0382) 69-22-11.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне