Полонський суд засудив чоловіка за крадіжку мобільного телефону

3
Фото: kma.court.gov

Полонський районний суд визнав винним жителя селища Понінка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 186 Кримінального кодексу України «Відкрите викрадення чужого майна (грабіж)». Втім, потерпілий із обвинуваченим порозумілися ще під час досудового розслідування – уклали угоду про примирення. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Так, на початку грудня 33-річний обвинувачений звинуватив потерпілого у зникненні свого мобільного телефону. Останній, аби переконати співрозмовника у своїй невинуватості,  дістав із кишені власний телефон. Обвинувачений вихопив пристрій із рук потерпілого, штовхнув чоловіка і наказав йому іти. Телефон привласнив собі.

Упевнившись, що угода про примирення відповідає закону, суд її затвердив. Грабіжнику призначили найлегше покарання – сплатою вісімсот п’ятдесяти гривень штрафу. Крім того, він повернув потерпілому викрадене – його мобільний телефон із чохлом та sim-картою на суму три тисячі двісті двадцять п’ять гривень.

Нагадаємо, що на Хмельниччині перед судом постануть четверо зловмисників, які вчинили розбійний напад на приватний будинок і викрали людину. Серед фігурантів двоє місцевих жителів та двоє мешканців Одеської області, один з яких перебував у розшуку за шахрайства. Після вчинення злочину поліцейські впродовж доби розшукали та затримали розбійників. Тепер зловмисникам доведеться відповідати за сімома статтями Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Події мали місце 20 липня близько 4-ї години ранку в райцентрі Городок. 35-річна потерпіла та її 65-річна матір перебували вдома одні. Зловмисники у камуфляжній формі та балаклавах, вибивши двері, увірвались в будинок. Вони зв’язали власницю та її матір і, погрожуючи зброєю, почали вимагати віддати їм усі цінні речі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне