Прокуратура домоглась реального покарання винуватцю смертельної ДТП

Фото: acc.cv.ua

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Шепетівської місцевої прокуратури слідчим відділом Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено обставини дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинув пішохід.

Як повідомляє прес-служба облпрокуратури, трагедія сталась у лютому 2017 року в м. Славута.  24-річний водій автомобіля марки ВАЗ порушив правил безпеки дорожнього руху.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, не маючи посвідчення водія та керуючи автомобілем свого знайомого, зловмисник здійснив наїзд на 61-річного пішохода.

Аби уникнути кримінальної відповідальності, після вчинення ДТП горе-водій зник з місця події. Чоловік не надав потерпілому першої медичної допомоги та не викликав карету швидкої допомоги.

Від отриманих травм потерпілий помер на місці ДТП.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці), ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Вироком міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді позбавлення волі та від його відбування звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», – повідомив начальник  відділу прокуратури області Олексій Луговий.

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок міськрайонного суду в частині призначення покарання Хмельницьким апеляційним судом скасовано та засудженому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, шепетівчанина засуджено до 7 років позбавлення волі.  Стороною обвинувачення у суді доведено вину Шепетівчанина у вчиненні розбійного нападу. Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Шепетівської місцевої прокуратури слідчим відділом Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у квітні минулого року, неодноразово судимий, у тому числі за вчинення розбійного нападу, шепетівчанин знову вчинив особливо тяжкий злочин проти власності.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне