Протягом 2018 року прокуратурою було знешкоджено 7 організованих злочинних груп

1
Фото: khmel.gp.gov

У прокуратурі області підвели підсумки роботи за 2018 рік. Про це йдеться на сайті облпрокуратури.

Зокрема, прокурорами здійснювалося процесуальне керівництво у понад 42 тис. кримінальних проваджень. Майже у половині з яких досудове розслідування закінчено. Результатом належного підтримання працівниками прокуратури обвинувачення у суді стало ухвалення більше 2 тис. обвинувальних вироків.

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. У 2018 році за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення корупційних злочинів до суду направлено  обвинувальні акти стосовно 57 осіб. Окрім цього, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено і до суду направлено 376 протоколів про вчинення  адміністративних правопорушень, пов’язаних  з корупцією, до відповідальності уже притягнуто 214 осіб.

22

khmel.gp.gov

Завдяки вжитим організаційним та практичним заходам правоохоронними органами області виявлено та знешкоджено 7 організованих злочинних груп, загальною чисельністю 31 особа. Обвинувальні акти у всіх кримінальних провадженнях скеровано до суду.

Також, минулого року правоохоронними органами розпочато розслідування у 5 кримінальних провадженнях за фактами участі громадян України у складі терористичних організацій. За результатами розслідування 10 кримінальних проваджень вказаної категорії до суду скеровано обвинувальні акти.

На захист інтересів держави органами прокуратури області у 2018 році заявлено позови на суму 341 млн. грн. Більшу половину з яких судами уже задоволено, а близько 33 млн. грн. відповідачами сплачено добровільно. За задоволеними позовами із державної (комунальної) власності попереджено вибуття коштів та майна на загальну суму понад 8,3 млн. грн.

33

khmel.gp.gov

Повернуто у державну власність та попереджено незаконне надання 2,7 тис. га земель, реально виконано  позовів більш як на 33 млн. грн.

Ювенальними прокурорами, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, заявлено позови на суму майже 32 млн. грн.

За результатами оперативної наради розроблено низку конкретних заходів, спрямованих на підвищення результативності діяльності органів прокуратури області на наступний період.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне