Рецидивіста за черговий грабіж засуджено до 4 років позбавлення волі

1
Фото: zt.20minut.ua

Вироком  Хмельницького міськрайонного суду  було засуджено до 4 років позбавлення волі  жителя Кам’янець – Подільського району, раніш неодноразово судимого за корисливі злочини. Чоловік обвинувачувався у вчинені злочину, передбаченого  ч.2 ст. 186  КК України ( грабіж).

Як інформує прес-служба суду, обвинувачений маючи не зняті та не погашені судимості, на шлях виправлення не став та вчинив новий умисний тяжкий злочин проти власності.

В  серпні 2018 року керуючи транспортним засобом  та рухаючись в напрямку с. Розсоша  наближаючись до лісосмуги, вступив у суперечку з пасажиркою. Позаяк остання відмовилась вступити в інтимні відносини. Як наслідок, чоловік вирішив заволодіти її майном, тому наказав віддати усі речі йому. Жінка, побоюючись за своє життя, віддала усі кошти що були у сумці, а це  30 грн. та вистрибнула на ходу з автомобіля.

При призначенні покарання суд врахував, що чоловік  раніше неодноразово судимий за вчинення умисних, а саме двічі у 2008 році, 2015 та у 2018 році. В тому числі аналогічних корисливих злочинів. На шлях виправлення не став та вчинив новий умисний корисливий тяжкий злочин. До того ж через невеликий проміжок часу після відбуття покарання за останнім вироком суду, що характеризує обвинуваченого як особу, схильну до протиправних проявів. Тож це дає підстави вважати, що, перебуваючи на волі, він може продовжити злочинну діяльність.

З урахуванням досліджених  доказів, особи обвинуваченого, суд  призначив покарання   в межах санкції ч. 2 ст. 186 КК України ближче до мінімального розміру та на підставі ч. 4 ст. 70 КК України визначив  остаточне покарання у виді позбавлення волі за сукупністю злочинів у виді 4 років та одного місяця позбавлення волі.

Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне