Рятувальники Городоччини застерігають краян від виходу на незміцнілу кригу

1
Фото: km.dsns.gov

20 грудня працівники Городоцького районного сектору Головного управління ДСНС у Хмельницькій області попрямували до найулюбленіших місць зимового відпочинку краян. Рятувальники вкотре хотіли донести до свідомості людей, як важливо дбати про власну безпеку, знаходячись на вкритій кригою водоймі.

Рятувальники закликали рибалок бути уважними на зимовій риболовлі. Взимку погодні умови часто змінюються, тож кожен крок на льоду може стати останнім. Більшість рибалок, з якими довелося поспілкуватись, знаються на правилах безпеки. Чоловіки кажуть, що завжди беруть із собою засоби, які можуть згодитися у разі небезпеки. Крім того, любителі зимового дозвілля знають: в екстремальному випадку головне  – не панікувати!

Усі відпочивальники отримали від працівників Служби порятунку пам’ятки з викладеними в них правилами безпечного поводження під час зимової риболовлі та порадами надання допомоги постраждалим на льоду. Рятувальники впевнені – лише дотримання елементарних правил допоможе уникнути трагедії.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Нагадаємо, працівники ДСНС на Дністрі врятували рибалку, який провалився під кригу.

19 грудня о 10:30 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що на річці Дністер поблизу с.Устя Кам’янець-Подільського району чоловік провалився під кригу та не може самотужки вибратись на поверхню. До місця пригоди невідкладно прибув підрозділ водолазно-рятувального відділення №3 Аварійно-рятувального загону спецпризначення. За допомогою мотузки та рятувального кола бійці ДСНС витягли потерпілого та допомогли дістатись берега. 23-річний чоловік вийшов на річку порибалити. У якийсь момент крига під ногами не витримала, і  горе-рибалка опинився у крижаній воді. Крики про допомогу почули місцеві жителі та одразу звернулись до рятувальників.

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ПОПЕРЕДЖАЄ ГРОМАДЯН ПРО НЕБЕЗПЕКУ ПЕРЕБУВАННЯ НА ЛЬОДУ, ОСОБЛИВО ЯКЩО ЛЬОДОВИЙ ПОКРИВ ЩЕ НЕ СФОРМОВАНИЙ! ПАМ’ЯТАЙТЕ! ВИХІД НА ЛІД МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО ТРАГІЧНИХ НАСЛІДКІВ!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне