Шепетівський суд визнав винним чоловіка одразу за п’ятьма статтями

1
Фото: kma.court.gov

Шепетівський міськрайонний суд виніс вирок у справі чоловіка, котрий рік тому у місті Шепетівка збив на автомобілі жінку із дитиною у дитячому візку. Тоді – першого січня 2018-го мати трирічної дитини загинула одразу на місці, дитину – врятували. За інформацією Хмельницького апеляційного суду, винуватцеві присудили вісім років позбавлення волі і три роки позбавлення права керування транспортними засобами.

Однак судили чоловіка не за однією статтею Кримінального кодексу України, а одразу за п’ятьма: порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого, незаконне зберігання вогнепальної зброї, незаконне зберігання наркотичних засобів, хуліганство та умисне тяжке тілесне ушкодження.

У червні і листопаді 2017-го року чоловік 1981-го року народження із двома співучасниками наніс тілесні ушкодження тяжкого та легкого ступеню тяжкості трьом різним чоловікам. Під час упізнання особи за фотознімками, усі потерпілі впізнали у чоловікові одного із своїх кривдників.

У перший день 2018-го року у Шепетівці сталася дорожньо-транспортна пригода. Тоді обвинувачений напідпитку кермував автомобілем на іноземній реєстрації, який переміщувався зі швидкість 105 кілометрів на годину. Нетверезий водій виїхав на зустрічну смугу руху і, намагаючись уникнути зіткнення із зустрічним автомобілем, різко звернув убік. Авто занесло на жінку, яка перевозила пішохідним переходом трирічну дитину у дитячому візку. Мати – загинула на місці. Дитину врятували.

Під час огляду автомобіля обвинуваченого після ДТП, у салоні знайшли гладкоствольний пістолет, дозволу на який він не мав. Крім того у авто виявили двадцять грамів наркотичної речовини – канабісу.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою вину лише у ДТП, у решті злочинів її заперечував.

Згідно із статтею 70 Кримінального кодексу України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначили остаточне покарання – вісім років позбавлення волі, ще три – чоловік не матиме права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо, що Хмельницькі поліцейські затримали групу вимагачів з Вінниці.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне