Суд відклав розгляд справи по обвинуваченню колишнього освітянина Романа Миколаїва

Hmelnickiy_sud_obiraye_zapobizhniy_zahid_Romanu_Mikolayivu__onovlyiyetsya__1_2018_06_01_11_42_36
Фото: ngp-ua

Хмельницьким міськрайонним судом  учора розпочався розгляд справи по обвинуваченню колишнього очільника  Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Романа Миколаїва.  Він обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого  ч.3 ст. 286 КК України –  порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони  спричинили  загибель  кількох осіб. Про це інформує прес-служба Міськрайонного суду.

В судове засідання був доставлений обвинувачений, з’явився захисник, сторона обвинувачення, представники потерпілих та цивільні позивачі.

Захисник Романа Миколаїва заявив клопотання про відкладення розгляду справи, оскільки він не ознайомився з матеріалами справи.  Адвокат вказав, що неодноразово звертався до сторони обвинувачення з проханням забезпечити йому право на ознайомлення. Проте на дату розгляду справи, йому так і не вдалось вивчити матеріали справи.

Суддя заслухавши думку учасників справи, ухвалив відкласти розгляд справи  до 11 лютого 2019 року о 14-30 для надання можливості захиснику ознайомитись з матеріалами справи.

Крім того, оскільки закінчувався строк  тримання під вартою обвинуваченого, судом  продовжено дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 15 лютого 2019 року.

Також  до суду з цивільним позовом до обвинуваченого звернулась Хмельницька міська рада та власник вантажівки, що отримала пошкодження внаслідок ДТП.

Ухвалою судді було відмовлено у прийнятті вказаних цивільних позовів з тієї підстави, що  позовні вимоги про відшкодування такої шкоди не випливають із пред’явленого обвинувачення. Однак, це не позбавляє права  цивільних позивачів  в подальшому звернутись з даними позовами в порядку цивільного судочинства.

Нагадаємо, чоловік підозрюється в спричиненні ДТП в результаті якої загинули двоє осіб та отримали різного роду тілесні ушкодження ще 4 осіб. Серед яких троє малолітніх  дітей.

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне