Торік подоляни задекларували доходів на 1 мільярд гривень

Фото: unian.net

Головне управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області наголошує, що з початком 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2018 року.

Громадяни, котрі у 2018 році отримали доходи, з яких не було сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2019 року річну податкову декларацію до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації. За вибором платника податків декларації подаються особисто або уповноваженою на це особою, поштою чи засобами електронного зв’язку.

За результатами 2018 року до податкових інспекцій області краяни подали майже 13 тисяч декларацій про майновий стан і доходи. Переважна більшість декларацій надійшла від громадян, які у 2018 році отримали доходи, що передбачають виникнення податкового зобов’язання із сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Загальна сума задекларованих ними доходів склала понад 1 мільярд гривень. Також із загальної кількості декларацій 6,1 тисяч подано громадянами з метою скористатися правом на податкову знижку.

За результатами деклараційної кампанії-2018 бюджет додатково отримав 27,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 4,5 мільйона гривень військового збору.

Нагадаємо, у 2019 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2018 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року. Разом із декларацією подаються документи для підтвердження витрат, що згідно чинного законодавства належать до податкової знижки.

Звертаємо увагу, у 2018 році до Кодексу внесені зміни, якими розширено коло платників, які зобов’язані та/або мають право подати декларацію.

Так, зобов’язані включити до річної податкової декларації та самостійно сплатити установлені Кодексом податки та збори отримувачі винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) відповідно до умов цивільно-правового договору у разі, якщо такі доходи отримані від фізичних осіб – платників єдиного податку четвертої групи (п.п. 164.2.2 п. 164.2 ст. 164 Кодексу).

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне