У Чемеровецькому районі перша громада перейшла до ПЦУ

2
Фото: tsn.ua

Парафіяни проголосували про перехід з РПЦ до новоствореної Православної церкви України, а от священик відмовивася змінювати єпархію. Про це на своїй сторінці у Facebook написав митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота.

Громада с. Мала Бережанка, Чемеровецького району на зібранню села проголосувала одностайно за перехід до Хмельницької єпархії Православної Церкви України. Священик РПЦ У Йосип (народився в Турківському районі, Львівської обл,) категорично відмовився підтримати селян (Бог йому суддя). Обслуговувати вірян Свято-Покровської церкви буде тимчасово священник ПЦУ прот. Віталій Парасимчук. Треба віддати належне достойний поведінці на зборах громади місцевого благочинного МП, який зберігав дотримання вірними християнських чеснот любові до Бога і ближнього. – йдеться в дописі митрополита

1

з Facebook Антонія Махоти

Варто зазначити, що на Хмельниччині вже 21 громада обрала Православну церкву України.

Нагадаємо, що ще три громади Хмельниччини приєднались до ПЦУ. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота. До Православної церкви України на Водохреща перейшли парафія на честь святого Аристратига Божого Михаїла, настоятель Борис Українець (село Стуфчинці Хмельницького району); парафія  на честь святого ап. і єв. Іонна Богослова, настоятель Олександр Конопелько (мікрорайон Лезневе, Хмельницький); парафія  на честь святого Микола Чудотворця настоятель Олександр Конопелько (село Голосків Летичівського району).

Також, 13 січня до Православної церкви України перейшли ще дві парафії. Християнські громади Війтовецької ОТГ сіл Писарівка та Кривачинці взяли участь у голосуванні про перехід їз Московского Патріархату до Православної Церкви України. Голосування відбулося на користь ПЦУ. Вітаємо парафіян з урочистою подією!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне