У Дунаївцях ділки заховали тіньову діяльність за пошиттям штор

11
Фото: @sfs.khmelnytskyi

Ряд фактичних перевірок провели нещодавно працівники відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Хмельницькій області.

Результатом цієї роботи стало виявлення використання праці неоформлених працівників кількома підприємцями у Дунаївцях. Як інформує прес-служба ДФС у Хмельницькій області, податківці викрили діяльність підпільної фабрики з пошиття тюлей та штор, які реалізовувалися на ринках області.

Підприємство знаходилось «у тіні», оскільки не була зареєстрована ані підприємницька діяльність, ані робота найманих працівників. При цьому, господарі фабрики самі її діяльністю не займалися, адже давно вже проживають за кордоном.

Примітно також, що місцева підприємницька спільнота позитивно поставилася до фактів припинення тіньової діяльності їх же колег. Позаяк сумлінні підприємці, які сплачують податки, у першу чергу потерпають від нездорової конкуренції з боку «тіньовиків». До того ж кошти втрачають місцеві громади, які недоотримують податок на доходи фізичних осіб, що є одним з найважливіших складових у наповненні місцевого бюджету. Не кажучи вже про найманих працівників, які позбавляються соціального захисту з боку держави.

Відповідно до чинного законодавства несумлінним роботодавцям загрожує сплата штрафу у розмірі 30 мінімальних зарплат за кожного неоформленого працівника. Розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року складає 4173 гривні.

Нагадаємо, що на Хмельниччині організатор схеми збуту «лівого» дизпалива постане перед судом. До суду направлено обвинувальний акт відносно мешканця Хмельниччини, який організував збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів. Факт реалізації незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів під виглядом дизельного пального було встановлено наприкінці минулого року. Автозаправна станція була розташована на території Хмельницького району.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне