У Кам’янець-Подільському районі горіла господарча споруда

1
Фото: km.dsns.gov

8 лютого о 22:29 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу приватної господарчої споруди в селі Мукша Китайгородська Кам’янець-Подільського району. За інформацією прес-служби ГУ ДСНС у Хмельницькій області, потерпілих внаслідок пожежі не було.

2

km.dsns.gov

За викликом негайно було направлено черговий караул 5-ї державних пожежно-рятувальних частин. На момент прибуття підрозділу площа пожежі сягнула 51 кв.м. Гасіння  вогню ускладнювало сильне задимлення, тож рятувальникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання та зору. Існувала загроза перекидання вогню на поруч розташовані будівлі.

3

km.dsns.gov

Завдяки оперативним і професійним діям вогнеборців пожежу вдалося локалізувати о 22:39 та ліквідувати о 22:42, не допустивши розповсюдження вогню на сусідні будівлі та споруди.

Причина пожежі – встановлюється.

Нагадаємо, що у Полонському районі знайдено мішки з боєприпасами. Ввечері 5 лютого до поліції звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що у чагарниках на пасовищі неподалік свого села під час пошуку металобрухту він знайшов три поліетиленові мішки з предметами, схожими на гранати. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група та працівники вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції Хмельницької області. В ході обстеження місця події поліцейські вилучили 185 штук бойових корпусів ручних осколкових наступальних гранат типу “РГД-5” та 28 штатних пакувань із підривниками до ручних гранат типу “УЗРГМ-2” у кількості 280 штук. Вибухотехніки оглянули знахідку та направили на детальне дослідження в Хмельницький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. За попередньою інформацією, боєприпаси були виготовлені ще за радянських часів. Наразі відомості про правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ознаками ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне