У Нетішині обмежено проведення культурно-масових заходів – причина тому ГРВІ та грип

Фото: www.pazienti.it

Відповідно до розпорядження міського голови Олександра Супрунюка «Про епідситуацію з гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу в місті Нетішині», у зв’язку з різким підвищенням показників захворюваності на грип та ГРВІ з 9 по 11 січня включно в місті обмежено проведення культурно-масових заходів та групових занять в позашкільних закладах освіти та закладах культури.

Рекомендовано КП НМР “ЖКО” забезпечити проведення дезінфекційних заходів в гуртожитках міста; закладам громадського харчування та торгівлі – суворо дотримуватись санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режиму. Також рекомендується ВП ХАЕС проводити профілактичні заходи серед персоналу в місцях великого скупчення людей та припинити експлуатацію СК «Енергетик», басейну та НКДЮСШ. Керівникам та власникам аптечної мережі міста потрібно підтримувати необхідний запас антивірусних препаратів, протигрипозної вакцини та дезінфекційних засобів.

Підтримуватимуть готовність госпітальної бази до роботи в умовах епідускладнень КП НМР «ПМСД» і КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин». Вони щоденно подаватимуть інформацію про кількість хворих на грип та ГРВІ до Нетішинського міськрайонного відділу ДУ « Хмельницький ОЛЦ МОЗ України». Той, у свою чергу, постійно проводитиме аналіз епідемічної ситуації в місті та проводитиме санітарно-освітню роботу.

Чергове засідання спеціальної робочої групи, яку очолює заступник міського голови Ольга Бобіна, призначено на п’ятницю, 11 січня 2019 року. На ньому буде проаналізовано стан захворюваності в місті на грип та ГРВІ та прийнято відповідні рішення.

Щодо епідситуації з грипу та ГРВІ

За інформацією Нетішинського міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України», протягом першого тижня 2019 року зареєстровано 598 випадків захворювання ( 323 випадки захворювання на ГРВІ у дітей до 17 років та 268 – у дорослих та 7 випадків грипу). Найбільш інтенсивно епідемічний процес протікав у дітей віком 5-14 років та серед дорослого населення віком 30-64 роки. Було госпіталізовано 196 осіб (12 дітей та 4 дорослих). Епідемічний поріг за перший тиждень 2019 року перевищено на 42, 14%. З 5 по 7 (включно) січня було зареєстровано 149 випадків захворюваності (84 – у дорослих та 65 – у дітей). Тільки за один день – вівторок, 8 січня, за медичною допомогою звернулись 100 нетішинців (45 дітей та 55 дорослих), одного хворого на грип госпіталізовано. Загалом, до стаціонару медсанчастини станом на 9 січня 2019 року було госпіталізовано 28 чоловік, у 8 з них клінічно виставлено захворювання на грип типу «А». на сьогоднішній день на стаціонарному лікуванні перебуває 11 хворих .

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету міської ради

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне