У січні на Хмельниччині експортний товарообіг в грошовому еквіваленті сягнув понад 600 мільйонів гривень

Фото: radiotrek.rv.ua

Хмельницька митниця ДФС повідомляє, що вартість експортованих товарів у січні поточного року склала 637 мільйонів гривень. Серед основних торговельних партнерів при експорті товарів слід виділити ОАЕ, Польщу, Німеччину, Іспанію, Молдову.

Найбільше товарів було експортовано до ОАЕ. При цьому, вартість експортованих товарів склала 150 мільйонів гривень, що становить 24% від загальної вартості експортованих товарів у 2019 році. Збільшення експорту до цієї країни зросло на 384% в порівнянні з 2018 роком. Пріоритетними товарами в експорі стали: яйця столові, соєві боби, кукурудза, борошно, бобові овочі лущені та інше.

Наступною за величиною експортних операцій є Польща. Вартість експортованих товарів товарів склала 107 мільйонів гривень, що становить 17 відсотків від загальної вартості експортованих товарів у 2019 році. До Німеччини експортували товарів на суму понад 44 мільйони, що на 120 відсотків більше ніж в січні 2018 року.

«На сьогодні, спостерігається позитивна тенденція збільшення експорту товарів вітчизняного виробника, це безумовно має неабиякий вплив на плідний розвиток України, адже саме експорт надає економічні «крила» державі. Безперечно в світі цінується висока якість та помірна ціна нашої продукції, що створює передумови до стабілізації досягнутих результатів та їх майбутнє покращення» – зазначив начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.

Водночас, слід зауважити, що за результатами діяльності Хмельницької митниці ДФС у січні поточного року здійснено митне оформлення загального товарообігу в грошовому еквіваленті на суму 1 мільярд 631 мільйон, що порівняно з аналогічним періодом 2018 року більше на 10 відсотків.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне