У Волочиському районі релігійна громада УПЦ МП злилася з Київським патріархатом

n
Фото: з Facebook

Дві релігійні громади в селі Бокієвка Волочиського району (колишні УПЦ КП «Різдва Божої Матері» та УПЦ МП ікони Божої Матері «Призрі на смирення») вирішили об’єднатися в одну та належати до Хмельницької єпархії Православної церкви України.

Про це на своїй сторінці у  Facebook  повідомив  митрополит Антоній Махота.

3

скрін з Facebook

За його словами, священиком вирішили залишити прот. Володимира Биха, багаторічного священика Київського Патріархату.

“Священник Московського Патріархату село залишив та передав ключи від храму об’єднанній громаді. На Свято Різдва Христового заплановано два богослужіння – в капличці яка належала УПЦ КП та в храмі побудованому фундатором Іваном Васильовичем Сібігою, якій чимало приклав зусиль для єднання села”, – зауважив митрополит Антоній.

1

скрін з Facebook

Нагадаємо, що на Хмельниччині селян, які перейшли до Помісної церкви, шантажує благочинний УПЦ МП. Парафія колишньої УПЦ МП у селі Доброгорща Хмельницького району отримує погрози з боку місцевого благочинного УПЦ МП. Причина наступна- селяни вирішили приєднатись до Православної церкви України. Варто зазначити, що релігійна громада з Доброгорща стала першою парафією Московського патріархату у Хмельницькій області, яка вирішила приєднатися до Помісної церкви.

Також раніше парафія на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина», яка розміщена на території Головного управління ДСНС в області, заявила про приєднання до Православної церкви України. Владика опублікував лист-прохання від настоятеля храму протоієрея Юрія Тимощука на своїй сторінці у Facebook.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне