В Кам’янці-Подільському встановили перше електронне табло, яке показує швидкість руху автомобілів

г
Фото: podolyanin.com

У рамках реалізації програми безпеки дорожнього руху на Хмельницькому шосе встановили перше “розумне” табло. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич.

Перше інформаційне електронне табло по Хмельницькому шосе в рамках програми “Безпека дорожнього руху”. На екрані виводиться швидкість руху автомобіля. Якщо вона перевищена – колір надпису червоний.
Табло не дозволяє притягнути до відповідальності, але звертає увагу водіїв на правила дорожнього руху – написав міський голова.

Варто зазначити, що проект є суто інформаційним. Його показники не можуть бути підставою для притягнення до адміністративної відповідальності. Основна мета – акцентування уваги водіїв на швидкості руху, що в свою чергу на підсвідомому рівні буде дисциплінувати їх і змушувати знижувати швидкість. Такий спосіб “виховання” водіїв вже зарекомендував себе позитивно в більшості країн Євросоюзу і США. Тепер ознайомитися з новинкою зможуть і кам’янчани. 

Перше інформаційне електронне табло по Хмельницькому шосе в рамках програми "Безпека дорожнього руху". На екрані виводиться швидкість руху автомобіля. Якщо вона перевищена – колір надпису червоний.Табло не дозволяє притягнути до відповідальності, але звертає увагу водіїв на правила дорожнього руху.

Опубліковано Михайлом Сімашкевичем Четвер, 27 грудня 2018 р.

 

Нагадаємо, що у Хмельницькому на вежі кінотеатру “Планета” з’явився новий годинник. В передостанній день року, на вежі кінотеатру «Планета» з’явився новий годинник, розміром – 3 метри в діаметрі. Про це йдеться на сторінці Southern_Bug_News у Facebook. Відтепер з вежі щогодини лунає відома мелодія про місто. Деталі були виготовлені зі шведської сталі. Величина стрілок повністю займе місце, де був розміщений старий годинник. На місці пелюстків соняшника відтепер розміщені об’ємні цифри. Годинник за 200 тисяч гривень, створив відомий майстер,член комітету підтримки Європейської асоціації вежових годинників та автор 67 годинників, які прикрашають будівлі в різних куточках України – Олексій Бурнаєв. Він пропонував виготовити новий ще у 2003-му році ,але тогочасна влада відмовилася від такого рішення.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне