За оманливу рекламу ТОВ «Адреналін – МТК» мусить сплатити 18 тисяч штрафу

804
Фото: svidok.online

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Адреналін – МТК» (м. Хмельницький) на 18 тис. грн за недобросовісну конкуренцію  у вигляді поширення оманливої реклами.

Як інформує прес-служба Антимонопольного комітету, товариство розмістило рекламний банер за адресою: вул. Соборна, 26, м. Хмельницький, із позначенням «У нас купують з інших аптек», що не відповідало дійсності.

За результатами проведеного Відділенням опитування споживачів з’ясувалось, що 66% респондентів вважали, що у даній аптеці здійснюють закупівлю лікарських засобів та товарів медичного призначення інші аптеки для подальшої реалізації, 76% – що позначення «У нас купують з інших аптек» може ввести в оману щодо рівня цін на лікарські засоби та товари медичного призначення даного аптечного закладу.

Зважаючи на те, що реклама стимулює зацікавленість споживачів до купівлі товарів, повідомлення у позначенні неправдивих відомостей могло ставити товариство в більш вигідне становище та надавати йому переваги серед інших суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію лікарських препаратів, посилюючи при цьому свою конкурентну позицію не завдяки власним досягненням, а шляхом поширення неправдивих відомостей.

У ході розгляду справи банер був демонтований.

Нагадаємо, у Волочиську припинено діяльність нелегальної автозаправної станції. У ході проведення санкціонованого судом обшуку правоохоронцями виявлено та вилучено понад 2,3 тонн дизельного палива вартістю 67 тис. грн. А також устаткування для його продажу – інформує прес-служба облпрокуратури.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне