За стажування двох перукарів власник салону краси сплатить чималий штраф

11
Фото: km.dsp.gov

На підставі акта інспекційного відвідування керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області винесено постанову про накладення штрафу на фізичну особу-підприємця. Як інформує прес-служба відомства, власник салону, за використання праці неоформлених працівників, сплатить штраф у розмірі 223 тис. 380 грн.

Під час інспекційного відвідування в одному із салонів краси м. Теофіполь виявлено двох працівників – перукарів, які проходили стажування у ФОП. Однак, підприємець ніяких договорів із найманими працівниками щодо працевлаштування не укладав, була лише усна домовленість про проходження стажування.

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 КЗпПУ за таке правопорушення передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного неоформленого працівника.

Інформаційно:

Шановні роботодавці, вкотре звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до Кодексу законів про працю України, не передбачено укладення між суб’єктом господарювання та найманим працівником договору на стажування та прийняття працівника на стажування. З метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається, керівником може встановлюватись випробування. Відповідно до ст. 26 КЗпПУ, умова про випробування повинна бути застережена в наказі (розпорядженні) про прийняття цього працівника на роботу. У період випробування на таких працівників поширюється всі вимоги законодавства про працю.

Нагадаємо, що торік подоляни задекларували доходів на 1 мільярд гривень. За результатами 2018 року до податкових інспекцій області краяни подали майже 13 тисяч декларацій про майновий стан і доходи. Переважна більшість декларацій надійшла від громадян, які у 2018 році отримали доходи, що передбачають виникнення податкового зобов’язання із сплати податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Загальна сума задекларованих ними доходів склала понад 1 мільярд гривень. Також із загальної кількості декларацій 6,1 тисяч подано громадянами з метою скористатися правом на податкову знижку.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне