За тиждень роботи Хмельницький рибоохоронний патруль вилучив 74 кг риби та 677 метрів сіток

111
Фото: khm.darg.gov

Рибоохоронці виявили 12 порушень законодавства

У період з 14 по 20 січня під час здійснення рибоохоронних заходів інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля виявили 12 порушень природоохоронного законодавства. Рибоохоронцями протягом цього часу вилучено 74 кг риби та конфісковано 677 метрів заборонених знарядь лову. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Для прикладу, 14 січня у м. Нетішин інспектори помітили двох місцевих жителів. Вони здійснювали вилов риби на скидному каналі Хмельницької АЕС. Своїми діями вони порушили пункт 3.15 Правил спортивного та любительського рибальства. На порушників складено адміністративні матеріали за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

15 січня на ринку в м. Хмельницький патрульні викрили чоловіка, який намагався реалізувати 11 кг риби (карась, щука) без сертифіката якості та товарно-транспортної накладної. Складено адмінпротокол за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку збуту об’єктів тваринного світу).

Виявлено безгосподарські сітки

16 січня під час обстеження р. Хомора інспектори виявили шість безгосподарських сіток, загальною довжиною 210 метрів. Ще одну сітку, довжиною 85 метрів, патрульні витягли з р. Південний Буг, поблизу с. Захарівці, що у Хмельницькому районі. Складено акти вилучення безгосподарського майна.

2

khm.darg.gov

Того самого дня на р. Південний Буг інспекторам вдалось затримати місцевого жителя, який здійснював вилов риби сіткою. Завдяки оперативності патрульних водних біоресурсів він впіймати не встиг. Складено протокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП.

Торгівля без документів

Також на ринку в м. Красилів викрито порушника, який збував 4 кг щуки без відповідних документів. На чоловіка складено адмінпротокол за ст. 88-1 КУпАП.

17 січня під час обстеження ринків у м. Хмельницький інспектори виявили двох місцевих жителів, які намагались реалізувати 52 кг риби (карась, товстолоб, піленгас). Складено протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

19 січня поблизу с. Колодіївка, що у Кам’янець-Подільському районі інспектори помітили чоловіка, який здійснював вилов риби за допомогою п’яти сіток. Загальна довжина яких склала 375 метрів. Порушнику вдалось добути такі біоресурси: 170 екз. плітки, 9 екз. окуня та одного рибця. Оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

3

khm.darg.gov

Добова норма вилову риби – 3 кг

«Нагадуємо, взимку вилов риби дозволяється проводити зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10. Також мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п’яти на рибалку. Добова норма вилову риби становить три кг», – зазначили у відомстві.

Ще чотирьох порушників затримано 20 січня. Зокрема, у м. Нетішин інспекторами викрито двох осіб, які рибалили на скидному каналі. Своїми діями вони порушили пункт 3.15 Правил спортивного та любительського рибальства. Ще двох чоловіків виявлено на р. Студениця (в місці, де протягом всього року вилов заборонений). На всіх винних осіб складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (0382) 79-20-88.

Нагадаємо, що за 4 місяці роботи Хмельницький рибоохоронний патруль вилучив близько 2 тонн риби.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне