1 787 040 гривень штрафу сплатить книжкове підприємство за неналежно оформлених працівників

Фото: samso.ru
Керівництвом Управління Держпраці у Хмельницькій області на підставі акта інспекційного відвідування винесено постанову про накладення фінансової санкції на  приватне підприємство з виготовлення книжкової продукції за використання праці 16 неналежно оформлених працівників. Видавництву доведеться сплатити штраф у розмірі  1 787 040 гривень.
В ході інспекційного відвідування встановлено, що у видавництві, станом на 20 вересня 2018 року, на предмет дослідження оформлення трудових відносин із усіма найманими працівниками, підприємством, окрім наказів про прийом на роботу, табелів обліку  робочого часу, відомостей нарахування заробітної плати, штатного розпису підприємства та інших бухгалтерсько-кадрових первинних документів було  надано договори про виконання разових робіт. З’ясовано, що в період з 1 січня 2018 року по 31 серпня 2018 року зазначені  працівники працювали по договорах цивільно-правового характеру із щомісячним їх переукладенням.
«Разова робота» вказана у документах поіменованих як «договір про виконання разової роботи», співпадає із назвами та ознаками і обов’язками для цілого ряду професій, (робіт) передбачених нині діючим Класифікатором професій посад робіт  ДК 003:2010, які можуть виконуватися окремою фізичною особою – працівником, лише в рамках трудових відносин – виробничого процесу тобто на умовах трудового договору, або за наявності необхідних дозвільних документів (дозволів, ліцензій, декларацій, свідоцтв,  нарядів…)  на проведення відповідної категорії  робіт, надання послуг передбачених чинним законодавством.
Прес-служба Управління Держпраці у Хмельницькій області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне