19-річний чемерівчанин за крадіжку металобрухту піде у в’язницю

Фото: expres.ua

Спільник отртмав лише іспитовий строк в один рік, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

В березні молодики змовились викрасти металобрухт із закритої території аграрного підприємства в одному із сіл Чемеровецького району. Винесли понад 103 кг на суму 556,2 грн. Дії обох суд кваліфікував за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу (таємне викрадення чужого майна за попередньою змовою групою осіб, поєднане із проникнення у сховище).

Через кілька тижнів раніше судимий чемерівчанин вирішив вчинити злочин вже самотужки. З території іншого підприємства він викрав 39 кг металобрухту на суму 234 грн. За це отримав ще одну статтю КК – 185, ч. 2 (крадіжка, вчинена повторно). Примітно, що ці злочини хлопець вчинив під час іспитового строку, який отримав за попереднім вироком, де також обвинувачувався у крадіжці.

Чемеровецький районний суд 5 липня 2018 року виніс вирок двом молодикам, які крали металобрухт навесні цього року. 19-річному раніше судимому хлопцю призначили реальне покарання – 4 роки і 3 місяці позбавлення волі. Його 24-річного  спільника від трьох років в’язниці звільнили з іспитовим строком в один рік.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне