Аграрії Хмельниччини збагатили державний і місцевий бюджет на 800 мільйонів гривень

Аграрії Хмельниччини збагатили державний і місцевий бюджет на 800 мільйонів гривень
Фото: complexgenomemsa.com

З початку 2018 року сільськогосподарські товаровиробники Хмельниччини, які працюють за спрощеною системою оподаткування, перерахували до місцевого бюджету 248 мільйонів гривень єдиного податку. У порівнянні з відповідним періодом минулого року сума сплаченого єдиного податку на 21 мільйон гривень перевищує торішній показник.

Також упродовж десяти місяців поточного року підприємства аграрного сектору краю сплатили до державного бюджету понад 547 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Загалом у четвертій групі спрощеної системи оподаткування в області працює 1260 суб‘єктів оподаткування аграрної сфери. У сфері АПК функціонує 1441 фермерське господарство, 603 фізичних особи – підприємці.

З початку року на Хмельниччині зареєстровано 98 малих сільськогосподарських підприємств, з них 62 фермерських господарства, зареєстровано 66 фізичних осіб-підприємців. Відкрито 2 сімейні ферми в Ізяславському районі. Проводиться робота щодо відкриття ще 3 сімейних ферм в Полонському, Білогірському та Ізяславському районах. Засновано 3 сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи: 2 в Полонському та 1 в Кам’янець – Подільському районах.

Згідно з моніторингом, сільськогосподарськими підприємствами області створено 1844 робочих місця, з них 207 постійних нових. Середньомісячна заробітна плата зросла на 32 відсотки і становить 7 тисяч 169 гривень.

Нагадаємо, що Хмельниччина на чверть збільшила закупівлю товарів за кордоном.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне