Деражнянський район: рятувальники застерігають громадян про небезпеку перебування на кризі

WP_20181207_15_31_35_Pro
Фото: km.dsns.gov

У зв’язку зі зниженням температури на поверхні водойм утворився крижаний покрив. Проте виходити на ще недостатньо незміцнілу кригу вкрай небезпечно! Тож, аби застерегти краян та не допустити небезпечних ситуацій на зимових водоймах, працівники ДСНС проводять попереджувальні заходи. 

Рятувальники відвідують місця масового перебування людей на кризі, проводять із рибалками роз’яснювальні бесіди, вручають пам’ятки та листівки застережливого характеру.

Як інформує сайт ГУ ДСНС у Хмельницькій області, 10 грудня працівники Деражнянського районного сектору попрямували до річок Вовк та Вовчок, що поблизу міста Деражня, де, незважаючи на небезпеку, рибалки займалися своєю улюбленою справою. Громадянам, котрі на той момент перебували на кризі, рятувальники зауважили, що у період різкої зміни температури повітря перебувати на льоду дуже небезпечно, адже він втрачає свою міцність і може не витримати й проломитися під ногами.

Тож не варто наражати себе на небезпеку, а дотримуватись необхідних правил поведінки. Також відпочивальникам розповіли, як діяти у разі потрапляння у крижану воду та вручили пам’ятки із відповідною інформацією.

Нагадаємо, рятувальники провели рейди на водоймах області. 9 грудня рятувальники ГУ ДСНС України у Хмельницькій області із представниками ЗМІ провели рейди на кризі річок та озер. Любителям зимової риболовлі вкотре нагадали основні правила безпечної поведінки, зазначивши, що у разі різкого потепління взагалі не варто виходити на лід. Адже крига на водоймах не надто міцна і у будь-який момент може проломитися під ногами. Усім, з ким довелося поспілкуватись, працівники ДСНС вручили тематичні листівки із застереженнями та провели інструктаж з питань дотримання безпечної поведінки на кризі. Якщо ви стали свідком нещасного випадку на льоду, одразу телефонуйте в Службу порятунку «101».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне