До 11 років позбавлення волі засуджено мешканця Красилова, який вчинив розбійним напад та заволодів майном на суму понад 3,7 млн грн

Фото: mignews.com.ua
Стороною обвинувачення в суді доведено вину 46-річного мешканця м. Красилів у вчиненні розбійного нападу.
Діючи з корисливих мотивів, раніше судимий за майнові злочини зловмисник спільно із своїм знайомим у квітні 2015 року в масках проникли до житлового будинку у м. Красилів, де проживала жінка, яка займається реалізацією ювелірних виробів.
Приснувши в очі потерпілої газовим балончиком та застосовуючи фізичне насилля, в обмін на її життя та життя малолітнього сина, який перебував вдома, зловмисники вимагали віддати їм кошти та цінності.
Усвідомлюючи загрозу для своєї сім’ї та побоюючись за безпеку дитини, жінка була змушена відкрити сейф та віддати злочинцям заощадження, а також золоті та срібні вироби на суму понад 3,7 млн. грн.
Отримавши кошти та майно, розбійники зв’язали жінку разом з сином та покинули місце злочину, прихопивши із собою мобільні телефони потерпілих.
В результаті проведеного, за процесуального керівництва Старокостянтиніської місцевої прокуратури слідчим відділом Красилівського відділу поліції  Головного управління Національної поліції в області, ретельного досудового розслідування зловмисників було встановлено та затримано.
За результатами розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні Хмельницьким міськрайонним судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушенння, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, вчинений за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.
Вироком суду особу засуджено до покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна та зобов’язано відшкодувати потерпілій завдану майнову та моральну шкоду.
Кримінальне провадження щодо його спільника закрито у зв’язку із смертю останнього.
«Будучи незгідними з рішенням суду першої інстанції, засуджений  оскаржив його в апеляційному порядку, однак апеляційним судом Хмельницької області цю скаргу залишено без задоволення, – повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий.
 За повідомленням прес-служби прокуратури Хмельницької області.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне