Домашній арешт застосував суд до юнака, який одним ударом в голову вбив людину

Фото: kma.court.gov.ua

Теофіпольський районний суд відмовив прокурору в клопотанні про обрання підозрюваному найсуворішого запобіжного заходу – взяття під варту. Своє прохання правоохоронець обґрунтував тим, що 19-річний чоловік:

неодружений,

на утриманні дітей чи осіб похилого віку не має,

має закордонний паспорт та не має стійких соціальних зв’язків за місцем реєстрації проживання.

Тому може переховуватися від слідства та перешкоджати встановити істину в справі.

Сам обвинувачений ці факти заперечив, а його адвокат звернувся до слідчого судді зі скаргою на незаконне затримання. Мотивував тим, що в поліцейському протоколі  час затримання відрізняється від реального майже на 7 годин. У суді цей факт знайшов підтвердження.

«Оцінюючи докази у їх сукупності, у зв’язку з не доведенням недостатності застосування більш м’яких запобіжних заходів, суд вважає за можливе застосувати до підозрюваного не тримання під вартою, а домашній арешт з цілодобовою забороною виходу за межі господарства», – зазначає в ухвалі суддя.

Події, що можуть позбавити молодого чоловіка волі на строк від 7 до 10 років, сталися в ніч на 9 листопада, цьогоріч. Підозрюваний одним ударом в голову завдав непоправне ушкодження чоловіку, від якого той помер на місці.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне