Двох Хмельницьких посадовців спійманих на хабарі утримуватимуть за гратами

Двох Хмельницьких посадовців спійманих на хабарі продовжать тримати за гратами
Фото: Хмельницький міськрайонний суд

Про обрання посадовцям запобіжного заходу повідомляє прес-служба Хмельницького міськрайонного суду.

“Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою строком на два місяці двом посадовим  особам  Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області та Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. Дані особи підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369-2  КК України (зловживання впливом).

Посадовець Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області підозрюється в тому, що  мав  безпосередньо провести перевірку дотримання  вимог земельного законодавства. Перевірка відбувалась за заявою третьої особи в інтересах власника земельної ділянки на предмет перевірки самовільного зайняття земельної ділянки. Крім того, мав  посприяти також у своєчасному проведенні перевірки та видачі актів посадовими особами Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області. Водночас посадовець вимагав  передати йому неправомірну вигоду в частці із зібраного врожаю з ділянки,  що підлягає перевірці. В подальшому посадовець отримав частину коштів неправомірної вигоди за проведення перевірки та вплив на посадову особу управління Держгеокадастру щодо проведення перевірки.

Посадовець Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області підозрюється у вимаганні та отриманні  неправомірної  вигоди  за проведення перевірки вимог  земельного законодавства за заявою третьої особи.

Санкція ч.3 ст.369-2 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк  від 3 до 8  років з конфіскацією майна, а ч. 3 ст. 368 цього ж Кодексу – передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10  років  з позбавленням права  обіймати певні посади.

Одночасно, слідчим суддею  визначено розмір застави відповідно в сумі понад 92 000 та 73 000 грн.” – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне