Фіскальна служба Хмельниччини виграла у суді «нафтову справу» на 8 мільйонів гривень

Фіскальна служба Хмельниччини виграла у суді «нафтову справу» на 8 мільйонів гривень
Фото: km.sfs.gov.ua

Юристи Головного управління ДФС у Хмельницькій області виграли у Верховному суді справи на 8 мільйонів гривень щодо реалізації паливно-мастильних матеріалів одним з найбільших в Україні нафтотрейдерів.

Порушення податкового законодавства виникли у зв’язку із не нарахуванням ТОВ акцизного податку на відпуск нафтопродуктів та скрапленого газу з автозаправних станцій і автомобільних газозаправних станцій у роздріб.

Правова позиція ДФС ґрунтувалась на відповідній законодавчій базі, згідно з якою фізичний відпуск пального з автозаправної станції та/або автомобільної газозаправної станції є операцією з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та оподатковується акцизним податком незалежно від форми розрахунків (в т.ч. при здійсненні розрахунків за допомогою талонів та смарт-карток). Через мережу АЗС здійснюється саме роздрібний продаж нафтопродуктів, а не оптовий, оскільки відпуск пального відбувається через паливо-, масло- та газороздавальні колонки безпосередньо у транспортний засіб, яким споживається таке пальне.

Постановами Верховного Суду від 6 та 7 листопада 2018 року задоволено касаційні скарги територіальних органів ДФС області у двох справах на загальну суму у понад 8 мільйонів гривень.

У Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області наголошують, що відповідне рішення є свідченням кваліфікованої аргументації та якісної доказової бази, позаяк кожен юрист відомства фахово підходить до чергової справи, яка направляється до суду.

Нагадаємо, що на Ярмолинеччині суд виселив жінку, яка проживала у будинку 20 років

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне