«Hreblya Square» – яким може бути сучасне місце для цікавого та активного дозвілля хмельничан

Фото: khmelnytsky.com.ua

Громадська ініціатива «ProProstir» розробила концепцію розвитку зеленої зони в районі набережної річки Південний Буг між вул. Кам’янецькою та провулком Човновим. Тут може з’явитися новий сквер, який матиме назву «Hreblya Square», пише «Хмельницький».

Фото проекту скверу

На День міста на вулиці Проскурівській організували виставку «Кроки в майбутнє міста». Тут презентували ескізи масштабних архітектурних проектів «Кроки в майбутнє міста» (Молодіжний Парк, Палац спорту, Сквер Гребля/Greblya Square, Майдан Незалежності, кінотеатр Шевченка – громадський простір). Виставку організувала Агенція розвитку міста. На цих стендах хмельничани могли побачити ескізи проекту «Hreblya Square». Над концепцією розвитку зеленої зони в районі набережної річки Південний Буг між вул. Кам’янецькою та провулком Човновим працювала громадська ініціатива «ProProstir». Активісти опрацювали територію, що прилягає до водосховища з протилежної сторони від Молодіжного парку і міського пляжу.

Планується облаштувати і велодоріжку

«Hreblya Square» може стати сучасним місцем для цікавого та активного дозвілля мешканців міста. Тут планують облаштувати зону з лежаками, сидіння на пагорбі, скейт-парк. Також будуть встановлені довга лавка з видом на захід сонця, скейт-парк і бетонні сидіння на пагорбі (на початку набережної). На території скверу працюватимуть сезонні заклади торгівлі та обслуговування.

Скейт-парк

Також планується облаштувати площу з фонтаном та поставити лежаки на пагорбі. Концепція передбачає насип каменів, що дозволить зробити підпірну стінку без огорожі безпечнішою та забезпечити доступ до води. Для маленьких хмельничан буде діяти дитяча зона. Облаштують зручний під’їзд для мешканців приватної забудови .

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне