Хмельничан закликають долучиться до акції “Збережемо Дністер”

Фото: stezhkamu.com

З 14 липня стартує Громадська акція-сплав «Збережемо Дністер» покликана об’єднати зусилля активістів з усієї України з прагненнями людей, що живуть поблизу Дністра, зберегти його неповторну красу для нащадків.

Люди з різних куточків України зберуться разом для сплаву Дністром і зустрічей з небайдужими мешканцями міст і сіл біля ріки, яким загрожує будівництво каскаду ГЕС. Наша мета – об’єднати зусилля і скоординувати дії для захисту Дністра. Долучитися до акції може кожна людина, громадське об’єднання чи група – на весь маршрут, на один день чи на окрему зустріч.

Схвалена урядом Програма розвитку гідроенергетики на період до 2026 року передбачає будівництво каскаду з шести ГЕС у Дністровському каньйоні. Сумарна потужність каскаду, на будівництво якого планується витратити щонайменше 20 мільярдів гривень, становитиме лише 1/200 від сумарної потужності української електроенергетики. Однак при цьому буде знищено близько 200 кілометрів природного русла Дністра. Дністровський каньйон, яким ми його знаємо, просто перестане існувати.

Незважаючи на вимоги природоохоронного законодавства, протести громадськості, категоричні заперечення екологів і численні рішення місцевих рад, державна компанія «Укргідроенерго» має твердий намір найближчим часом збудувати ці шість ГЕС.

Громадська акція-сплав «Збережемо Дністер» покликана об’єднати зусилля активістів з усієї України з прагненнями людей, що живуть поблизу Дністра, зберегти його неповторну красу для нащадків.

Акція включає:

сплав на байдарках чи інших аналогічних за швидкістю плавзасобах від Галича до Заліщиків з 14 по 21 липня, від Заліщиків до Хотина з 23 по 27 липня

зустрічі учасників сплаву з представниками місцевих громад і небайдужими жителям сіл обабіч ріки, надання правової і допомоги всім, хто бореться проти побудови каскаду ГЕС на Дністрі

загальну конференцію активістів з Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької областей та інших регіонів України у місті Заліщики 22 липня для вироблення спільної стратегії дій на захист Дністра

Стратегічною метою акції і всього руху на захист Дністра є публічна відмова уряду від планів побудови каскаду ГЕС на Дністрі, вилучення цих планів з офіційних урядових документів і припинення будь-яких робіт у цьому напрямку.

Акція «Збережемо Дністер» відкрита для участі всіх людей доброї волі незалежно від занять і посад, які поділяють наші цілі і погоджуються додержуватися простих правил: діяти командно, не використовувати акцію для партійної пропаганди, політичної чи комерційної реклами, не вживати алкоголю і не смітити.

Для участі в акції заповніть, будь ласка, реєстраційну форму

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyB9Nr0UPS-0uFXCbZrsJfr9QQJO-IWi6VyoHVPCj2Rx6mSA/viewform

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне