Хмельничани просять місцеву владу добудувати підземний перехід поблизу заводу “Темп”

Фото: wikimapia.org

На проспекті Миру поблизу заводу “Темп” досить жвавий рух. Пов’язано це з тим, що дорога тут має чотири смуги руху, а також саме сюди ведуть два заїзди у місто – з Вінниці та зі Старокостянтинова.

Наразі цей мікрорайон активно забудовується. Тож збільшується і кількість пішоходів, які курсують через проспект. Одним з безпечних способів перейти вулицю є підземний перехід між “МАУП” та м-ном “Сільпо”. Часто-густо там бувають перебої із світлом, а нечемні містяни справляють свої природні потреби, тож не дивно, що більшість просто не хоче собі псувати настрій та дихати “ароматами”.

Саме у цій частині міста хмельничани дорогу перебігають прямо перед автівками.

Фото: Росіна Могінська

Правила дорожнього руху таку поведінку пішоходів теж визначають як порушення. У поліції кажуть, окремо по вулицям не фіксують, де найбільше пішоходів-порушників, однак за відповідні періоди 2017 і 2018 року кількість тих, кому патрульні таки видали протокол, зросла.

“Стаття 127. Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху – тягнуть за собою попередження або накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За 8 місяців 2017 року патрульні  склали  37 адмінстративних матеріалів за статею 127 КУпАП. За відповідний період 2018 року – 111 матеріалів,” – інспектор роти № 1 батальйону УПП в Хмельницькій області Людмила Гара.

А ось потрапити до Дентропарку чи до новобудов можна через доволі небезпечні пішохідні переходи.

Ситуація потребує врегулювання. І містяни періодично піднімають цю тему.

Так у 2017 році врегулювати пішохідний рух через проспект Миру та Старокостянтинівське шосе просили за допомогою світлофорів. Міська влада запевнила, спробує пошукати гроші у 2018 році.

722-10.10.2017-Регульований пішохідний перехід до зупинки на стороні ДЕНДРОПАРКУ

У 2018 році містяни мислять вже масштабніше і просять не світлофор, а повноцінний підземний перехід, який дозволить безпечно переходити все перехрестя.

Петицію з таким проханням виклав Леонтій Шаповал.

Підтримати її можна тут.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне