Хмельничани за місяць здали в екобус більше 700 кг батарейок

Фото: khm.gov.ua

16 червня в Хмельницькому запрацював “Екобус”. У перший день до нього завітало майже півтисячі містян. За 5 годин здали 70 кг батарейок.

Як зазначають у КП «Спецкомунтранс», активність населення по усіх мікрорайонах майже однакова, трохи менше небезпечних відходів зібрано у приватному секторі (мікрорайони Книжківці, Ружична, Лезневе). Також на прохання хмельничан додано ще одну локацію стоянки екобуса – мікрорайон Ракове – Заготзерно, біля магазину «Взуття для вашої родини». Тут екобус буде кожну четверту п’ятницю місяця.

З 16 червня по 22 липня близько 900 мешканців міста принесли в екобус небезпечні відходи. За цей час працівники прийняли від населення 709 кг батарейок, 17 кг медикаментів, 70 кг емульсії та фарб, 58 кг електронного та еклектричного обладнання, 34 відпрацьовані фільтри, 9 кг тари від побутової хімії, 823 люмінесцентні лампи, 613 енергозберігаючих ламп та 146 термометрів.

Вкотре нагадуємо, що екобус кожну п’ятницю, суботу та неділю у певному мікрорайоні міста приймає небезпечні відходи. Тому закликаємо не викидати їх у смітник, а приносити в екобус для подальшої утилізації. Найближчі стоянки екобуса у мікрорайоні Ракове, 27 липня – зупинка “Заготзерно” (біля магазину “Взуття для вашої родини”), 28 липня – вул. Гарнізонна (біля магазину “Контакт”).

Слідкуйте за графіком екобусу у своєму мікрорайоні!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне