Хмельниччина продала Польщі товарів на 735,8 мільярда гривень

Фото: Державна фіскальна служба

Загальний товарообіг Хмельниччини із закордонними партнерами протягом п’яти місяців 2018 року  у вартісному вимірі зріс на 35 відсотків і наразі досяг 9 мільярдів 606 мільйонів гривень, інформує Хмельницька митниця ДФС.
При цьому вартість експортованих товарів склала 3 мільярдів 717 мільйонів гривень, що на 33 відсотки більше ніж у 2017 році. Вартість імпортованих товарів сягнула 5 мільярдів 889 мільйонів, що на 36 відсотків більше ніж у 2017 році.
Отже різниця між експортними та імпортними операціями зовнішньої торгівлі (сальдо) цьогоріч залишається є від’ємною і відповідно складає 2 мільярди 172 мільйони гривень. У цей же період минулого року сальдо також було від’ємним і складало 1 мільярд 515 мільйона гривень.
Примітно, подільські підприємства-експортери наразі торгують переважно з країнами Євросоюзу.
Так, місце основного торгівельного міжнародного партнера Хмельницької області вже досить давно посідає Польща. Як показує митна статистика, цьогоріч до цієї країни відвантажено товарів на 735,8 мільярда гривень, що у структурі експорту складає п’яту частину. При цьому порівняно з аналогічним періодом минулого року експорт до Польщі у грошовому виразі зріс на дві третини.
Також у топ-десятці найважливіших торгових партнерів подолян цьогоріч залишаються Росія (13%), Великобританія (8%), Естонія (6%), Молдова (6%), Об’єднані Арабські Емірати (6%), Румунія (4%), Німеччина (3%) та Узбекистан (3%).
На польські ринки подоляни постачали здебільшого мед, меблі, макуху, сталепрокат, олію та інше. Росія цьогоріч купила у підприємств Хмельниччини на 42 відсотки більше, ніж у минулому році таких товарів, як трансформатори, полевошпатна сировина, килими, поліетиленові пакети, сталеві котли; цукор та інше. Британці на 80 відсотків більше закупилися на Поділлі борошном, цукром, солодом, меблями, насінням тощо. Естонці вподобали здебільшого соєві боби, вершкове масло, пиломатеріали, борошно, полімерну плівку та інше. Молдавани також істотно (на 78 відсотків) наростили свої закупівлі, їм знадобилися сталепрокат, солод, яйця, цукор, поліпропіленова плівка, кукурудза та інше.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне