Хмельницька митниця ДФС збільшила кількість оформлених декларацій у «Єдиному вікні» до 17 тисяч одиниць

Фото: www.ukrinform.ua

З початку року Хмельницькою митницею ДФС оформлено 22434 митних декларації, з яких 16850 за електронною системою «Єдине вікно», що складає 75,1 відсотка від загальної кількості. При цьому протягом місяця їх кількість зросла майже на 3 тисячі одиниць. Зокрема, митним постом «Хмельницький-центральний» оформлено 75,7 відсотка МД, митним постом «Кам’янець-Подільський» – 81,9 відсотка МД, на митному посту «Славута» через зазначену систему проведено 66,7 відсотка МД.

Електронна система «Єдине вікно» у режимі реального часу об’єднує всі служби, що здійснюють контроль над переміщенням товарів через митний кордон України. Водночас постійно зростає число суб’єктів господарювання, які здійснюють митне оформлення за принципом «Єдиного вікна».
За висновком експертів, система «Єдиного вікна» на митниці полягає у спрощенні процесу проходження митного контролю за рахунок запровадження електронних документів та декларацій. Відтак, система дозволяє спростити бюрократичні процедури та скоротити паперовий документообіг, що зменшить час перебування товароперевізників на митниці.

«Удосконалення та спрощення митних процедур стає одним із домінуючих факторів, який інтегрує зовнішньоєекономічну діяльність України до європейських та світових ринків За висновком експертів система «Єдиного вікна» значно спрощує та скорочує час на проведення митних процедур, оскільки єдина електронна база даних дозволяє здійснювати інформаційну взаємодію в автоматичному режимі. Економічність, безпека і комфорт – такі головні характеристики цього проекту, – зауважив начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне