Хмельницька обласна наукова бібліотека стала найактивнішою у конкурсі від Wikimedia Ukraine

Фото: adm-km.gov.ua

Протягом 19—25 березня громадська організація Вікімедіа Україна/Wikimedia Ukraine  проводила конкурс «Культурна спадщина та видатні постаті краю», до участі у якому запрошувались працівники та користувачі бібліотек України для того, щоб створювати і покращувати статті про свій регіон та його видатних постатей в українській Вікіпедії. Активним учасником цього конкурсу стала Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека, повідомляє сайт Хмельницької ОДА. 

Бібліотекарями та користувачами 45 бібліотек різних міст, сіл та селищ України усього було створено або доповнено 288 статей. Після конкурсного періоду тривала робота журі, яке складалося з досвідчених вікіпедистів. Учасники написали та поліпшили понад 200 статей про видатних особистостей, майже 50 статей про пам’ятки історії, культури.

Бібліотечні спеціалісти довели, що готові ділитися своїми знаннями та інформацією, яку накопичують та зберігають, навіть у такий незвичний спосіб, коли користувачі знаходяться не в стінах бібліотеки, а є читачами найпопулярнішої онлайн енциклопедії. Змагання за звання найкращих відбувалось у трьох номінаціях:  «Найкраща Вікістаття», «Найкраща поліпшена Вікістаття», «Найактивніша бібліотека».

Переможцем у номінації “Найактивніша бібліотека” стала Хмельницька ОУНБ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне