Хмельницькі партійні осередки та громадськість об’єднаються під стінами парламенту 6 вересня

Фото: newskm.net

Про це вони заявили під час спільної прес-конференції вчора, 4 вересня.

Знову зібратись разом політиків та громадськість змусила незавершена виборча реформа. Нагадаємо, саме це було однією з вимог Майдану: скасувати змішану виборчу систему, запроваджену в 2011 році Януковичем і компанією. Замінити її мають пропорційною виборчою системою з відкритими регіональними списками.

«Законопроект № 3112-1 – проект Виборчого кодексу вже проголосований в першому читанні 7 листопада 2017 року. Тепер депутатам слід внести правки та прийняти його в другому читанні,” – зазначив представник ГО «Центр UA» в Хмельницькій області Олег Черненко.

Затягувати із ухваленням цього закону не можна, переконані представники і політичних сил, і громадськості.

“Депутати хочуть перенести вивчення цього законопроекту на жовтень. Але не можна допускати цього. Там досить багато правок, вони просто можуть розтягнути це на місяць і більше, а це означає, що навіть, якщо вони його і проголосують, то вибори все одно відбуватимуться за старими правилами,” – наголосила голова ГО “Жіночий Антикорупційний Рух” Альона Береза.

Представники «Свободи», «Громадянської позиції», «Самопомочі», «Народного руху України», «Укропу», Аграрної партії та «Сили людей» фактично одноголосно заявили про підтримку акції 6 вересня в столиці. Окрім того також згадали і про необхідність введення рівних умов для всіх політичних сил на використання політичної реклами.

“Останній раз в такому складі ми збирались на Майдані 4 роки тому. А це означає, що наше суспільство готове до впровадження виборчої реформи, ” – наголосив Олег Черненко.

Проводити акцію в регіонах не будуть, усі сили концентруватимуть у столиці.

“Саме там сидять ті, хто зараз відповідальний за прийняття цього рішення, – народні депутати. Тому вони і мають і почути, і побачити, що суспільство вимагає нових правил гри,” – наголосила Альона Береза.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне