Хмельницькі вибохутехніки отримали сучасний автомобіль та новітнє саперське обладнення

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області

«Без права на помилку!» — саме під таким лозунгом працює вибухотехнічна служба поліції, яка сьогодні, 13 червня, відзначає 23-тю річницю з дня створення. З цієї нагоди в Головному управлінні Нацполіції відбулись урочисті заходи, під час яких спеціалісти-вибухотехніки, які щодня ризикують власним життям, отримали заслужені подяки та нагороди.

Нагородження вибухотехніків

— Де працює вибухотехнік, там втрачає свої повноваження навіть начальник ГУНП, — звертаючись до присутніх, зазначив керівник поліції області Василь Віконський. — Йому підкоряються всі. У зоні проведення операції об’єднаних сил саме вибухотехніки забезпечують прохід будь-якої техніки, бійців, евакуацію населення. Від їхнього професіоналізму залежить життя багатьох людей, тому ці хлопці справді не мають права на помилку.

Василь Віконський звернувся до поліцейських вибухотехніків

— Це позашляховик високої прохідності «Ford Ranger», в салоні якого може розміщуватися до 5 працівників, а у вантажному кунгу ми будемо перевозити спеціальне вибухотехнічне обладнання, — розповідає Олексій Марчук, начальник вибухотехнічного відділу ГУНП. — Також автомобіль обладнаний фаркопом, до якого планується приєднувати пересувну вибухозахисну камеру для перевезення вибухонебезпечних предметів.

Сучасний позащляховик отримали Хмельницькі поліцейські вибухотехніки

За словами самих працівників відділу, новий транспорт і обладнання зараз дуже на часі, бо не буває і дня, щоб вони не виїжджали на повідомлення про замінування, виявлення вибухівки або й самі вибухи. І тільки 5% з цих повідомлень є хибними. В усіх інших випадках доводиться працювати з предметами, які несуть реальну загрозу життю і здоров’ю громадян.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне