Хмельницький рибоохоронний патруль затримав майже 180 кг біоресурсів

Хмельницький рибоохоронний патруль затримав майже 180 кг біоресурсів
Фото: khm.darg.gov.ua

Під час проведення рибоохоронних заходів з 7 по 9 грудня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля викрили 10 порушень, з яких шість – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів).

Так, 7 грудня під час рейду патрульні викрили місцевого жителя, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – трьома сітками «екран» і драчем. Крім того, він рибалив на зимувальній ямі р. Вовк, поблизу смт Летичів. У сітках браконьєра знаходилось 14 екз. карася сріблястого, 12 екз. окуня та 8 екз. йоржа, загальною вагою 2 кг. Заборонені знаряддя лову конфісковано. Складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Восьмого грудня патрульні разом з працівниками Управління захисту економіки здійснили рейди по ринках області. Під час рибоохоронного заходу виявлено шістьох громадян, які здійснювали реалізацію водних біоресурсів без документів, що підтверджують законність їх придбання та сертифікату якості. Загальний обсяг вилученої риби склав 177 кг.

Фото: khm.darg.gov.ua

Так, двох порушників інспектори виявили на ринку в смт. Ярмолинці. Громадяни намагались продати 40 кг карася та 25 кг піленгаса. Ще чотирьох чоловіків, які збували 29 кг товстолоба, 25 кг коропа та 58 кг карася було викрито спільно з правоохоронцями у м. Городок. За даними фактами на всіх осіб складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

«Це наш перший спільний рейд із працівниками Управління захисту економіки області, але точно не останній. Разом з правоохоронцями маємо спільну мету – боротьбу з браконьєрством. Залучаючи їх до рибоохоронної роботи, впевнений, ми зможемо більш ефективно виявляти і відповідно попереджати порушення природоохоронного законодавства» – зазначив начальник Хмельницького рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Фото: khm.darg.gov.ua

Також дев’ятого грудня інспектори виявили трьох місцевих жителів, які перебували із забороненими знаряддями лову на березі ставка-охолоджувача Хмельницької АЕС. На громадян складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Усі матеріали справ будуть направлені до судів.

У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (068) 384 – 98 – 10

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне