Колектив ДП «Хмельницьке ЛМГ» приєднався до збору кукурудзи для підгодівлі звірів взимку

Фото: kmlmg.com.ua

Зараз триває суха і тепла осінь, це дає можливість заготівлі якісних харчів для дичини. Згуртувавшись всім колективом лісгоспу можна швидше виконати весь об’єм робіт.

Поліпшення умов життя диких тварин на заселених ними територіях забезпечує зростання їх чисельності, про що свідчать факти ведення цивілізованого мисливського господарства у багатьох країнах світу. Отже, праця людей, спрямована на збереження й покращення природного середовища, здатна надавати відчутні позитивні результати.

Підвищення ефективності мисливського господарства неможливе без проведення комплексу біотехнічних заходів, які мають багатопланове значення: збільшення кормових ресурсів за рахунок сільськогосподарських культур чи натуральних кормів у біотопах; створення умов для розмноження і життєдіяльності видів; попередження чи різке зниження смертності через відсутність або неможливість добування корму у багатосніжний період; управління територіальним розподілом тварин і зниження їх шкідливої діяльності в цінному лісовому молодняку; упорядкування процесів раціонального використання тваринного світу тощо. До біотехнічних заходів також належать боротьба з хижаками і браконьєрством, лікування дичини, профілактична робота, акліматизація та селекція. Всі ці заходи відіграють провідну роль у процесі переходу мисливського господарства від простого збору врожаю до виробництва мисливської продукції.

ДП Хмельницьке лісомисливське господарство

kmlmg.com.ua

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне