Коментар юристів: шлюби з іноземцями

Коментар юристів: шлюби з іноземцями
Фото: Укрінформ

Завданнями державної реєстрації шлюбу є забезпечення стабільності відносин між жінкою та чоловіком. Охорони прав та інтересів подружжя, їхніх дітей. Відповідно до Наказу Міністерства юстиції № 247/5 від 24.02.2015 року дещо спростилась реєстрація шлюбу з іноземцями.
Так, іноземцям та особам без громадянства для державної реєстрації шлюбу в Україні не потрібно пред’являти документ, що підтверджує сімейний стан. Вони повинні пред’явити паспорт з відміткою про законність їхнього перебування в Україні. У свою чергу відділ державної реєстрації актів цивільного стану проводить перевірку законних підстав їх перебування на території України.
Якщо раніше іноземці перебували у шлюбі, то потрібно пред’явити документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу.
З урахуванням вимог чинного законодавства України, якщо документи іноземців, осіб без громадянства, які є підставою для державної реєстрації шлюбу, складені іноземною мовою. До них обов’язково додається переклад тексту на українську мову. Вірність якого засвідчується дипломатичним представництвом або консульською установою України. Посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець (країни постійного проживання особи без громадянства). Міністерством закордонних справ, іншим відповідальним органом цієї держави або нотаріусом України.
За інформацією Територіального управління юстиції у Хмельницькій області. У місті Кам’янець-Подільський минулоріч зареєстрували 268 таких актів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне