Майстер-клас від фахівців ДФС відкрив завісу секретів майстерності професії кінологів

Фото: Dnepr24

У Хмельницькому на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС України відбулось виїзне практичне заняття для слухачів Хмельницького центру підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України категорії «старші інспектори з кінології».

Начальник циклу кінологічної підготовки майор внутрішньої служби Андрій Доменюк разом з колегами та за активної участі головного державного інспектора – кінолога відділу кінологічного та ветеринарного забезпечення Сергія Гайдука ознайомилися з навчально-матеріальною базою Департаменту, яка використовується для підготовки кінологів, порядком організації та проведення занять з інструкторами – кінологами, що функціонують у митних органах.

У ході тренінгу лекторами роз’яснено порядок зберігання наркотичних речовин та їх використання під час дресирування службових собак, продемонстровано методику підготовки собак та порядок догляду службовим собакою багажу, вантажного автотранспорту,  способи інформування про знахідку різними методами позначення. Особливу увагу організатори приділили представленню навиків слухняності службової собаки.

По завершенню курсу слухачі висловили вдячність керівництву Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС України, персоналу відділу кінологічного та ветеринарного забезпечення за високий рівень професіоналізму, готовність поділитися накопиченим професійним досвідом роботи у сфері службової кінології.

У свою чергу фахівці Департаменту СПКЗ ДФС,  переконані, що подібні навчання позитивно впливають на злагодженість творчої співпраці та взаємостосунки між кінологічними службами різних відомств. Адже обмін досвідом ефективного використання службових собак, вироблення єдиної концепції у протидії тероризму, боротьбі з контрабандою, зокрема, у сфері незаконного обігу наркотиків, вибухівки та зброї, є важливим аспектом зміцнення іміджу України  – як європейської держави.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне